-->

Bu Blogda Ara

2017/07/14

Sarımsağın Yararları

Sarımsağın Yararları-Sarımsağın Faydaları-Sarımsak
Doğal antibiyotik rolünde büyük bir etkene sahip olan sarımsak, ağızda neden olduğu koku yüzünden birçok kişi tarafından tüketilmez ve bu kaçış da sağlık için büyük bir eksikliktir. Oysaki sarımsak tüketildikten sonra dişlerin fırçalanması veya maydanoz tüketilmesi en basit çözümdür.

Antibiyotik etkeninin yanı sıra daha önemli yararları da bulunan sarımsak, bilim açısından da onay görmüştür. Özet ile "Sağlık bir yaşam için, doğru şekilde sarımsak tüketimi" diyerek sonuca ulaşmak mümkündür.

Sarımsağın Yararları Nelerdir?

Sarımsak tüketimi ile ilgili birçok araştırmalar yapılmıştır. Sonucunda birbirinden farklı yararları açıklığa kavuşturulmuştur. Tabi yararları herkes için geçerli değildir. Bazı hastalığa sahip olan kişilerde aksini ortaya çıkabilir. Aşağıda yararları ve sarımsak tüketimine dikkat etmesi gereken kişiler için gerekli bilgiler kısaca verilmiştir.



Kanser: Çeşitli kanser riskine yakalanmayı önemli derecede azaltan sarımsak, özellikle mide ve kolon kanseri için büyük bir önleyici rolündedir.

Kalp ve Damar Sağlığı: Kolesterolü ve trigliseridi düşürmesi için sarımsak kalp ve damar için oldukça sağlıklıdır. Damar için pıhtılaşmayı önler. Damar ve kalp onarımı için etkilidir, tahrip eden etkilere karşı savunma durumundadır. Ayrıca kalp krizi riskini de azaltır.

Nezle: Kışın nezle gibi hastalıklardan korunmak veya iyileşme sürecini hızlandırmak için sarımsak doğal antibiyotik rolünde yer alır.

Tansiyon: Kan dolaşımını sağlayan sarımsak, tansiyonun normal sınırlarda kalmasını sağlar. Tansiyonu düşürmek veya tansiyonun yükselmesini önlemek için sarımsak tüketmek yararlı olacaktır. Ancak adet döneminde olan kişilerin veya kanamaya yol açacak ameliyata girecek olan kişilerin sarımsak tüketmemesi gerekir. Ayrıca düşük tansiyonu olan kişiler de sarımsak tükettiğinde halsiz kalabilir. Bunun yanı sıra hipertansiyonu olan ve hipertansiyon ilacı kullanan kişilerin, sarımsak tüketimi için doktora danışmaları şarttır.

Diğer yararları ise şöyledir;

  • Antibakteriyel ve Antioksidandır.
  • Sindirim için yardımcıdır, mide gazına yararlıdır.
  • Bağırsakta bulunan parazitleri temizler.
  • Selenyum, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir.
  • Mantar tedavisi ve cilt yarası için kullanılır.
  • Kiloyu kontrol etmek için yararlıdır.

Sarımsak Tüketimi Nasıl Olmalı?

Sarımsağın yararlarından fayda görmek için çiğ olarak tüketilmesi gereklidir. Ancak çiğ olarak tüketmek istemeyen kişiler, yemeğin ocaktan alınmasına 2 dakika kala, dilimlenmiş olan sarımsakları yemeğin içine atarak tüketebilirler.

Gün içinde 3-4 diş sarımsak tüketimi oldukça sağlıklı olacaktır. Fazla tüketilir ise ağız ve vücut kokusunu aşırı derecede etkileyebilir, mide bulantısı veya yanmasına neden olabilir.

Tansiyon, kolesterol ve kan inceltici ilaç kullanan kişilerin, sarımsak tüketimi için ilk önce doktorlarına danışması gerekmektedir. Aksi halde beklenmedik sorunlar ortaya çıkabilir.

AYRICA BAKINIZ









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder