-->

Bu Blogda Ara

2017/08/29

Limon Suyunun Faydaları

Limon suyunun faydaları
Antioksidant ve anti-kanser maddeleri içermesi ile, sıkılan taze limon birçok hastalıkların tedavisinde yüzyıllar boyu kullanılmıştır. Sabah uyandıktan sonra içilen taze limon suyu beraberinde birçok fayda da getirmektedir. En basit faydası güne ferahlatıcı bir şekilde başlamaya sağlamasıdır. Ayrıca kafeine olan bağımlılık limon suyu ile de geride bırakılabilir.

B vitamini, C vitamini, kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gibi zengin içerikleri ile birçok fayda barındırmaktadır. Sabah uyanınca içilen sade limon suyunun veya ılık suyun içine sıkılan yarım limonun sağladığı belli başlı faydalar aşağıda belirtilmiştir. İyi Okumalar!



Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendirmektedir



Sahip olduğu C vitamini sayesinde kış aylarında oldukça yararlıdır. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı doğal tedavi yöntemi görür. Bağışıklık sistemi için C vitamini gerekir ve limon suyu sayesinde kuvvetlenir. Demirin emilimi için de rol oynayan limon suyu, emilimi hızlandırmaktadır.

Sindirim Sistemi İçin Yararlıdır


Limon suyu ve mide suyu yapı olarak birbirine benzer. Sindirim sisteminde bulunan toksinlerin atılmasına, mide ekşimesine, hazımsızlığa, kabızlığa ve şişkinliğe oldukça iyi gelir. Safra üretimini de arttırarak dışkıyı yumuşatır ve kabızlığa son verebilir.

Enerji Arttırır


Sabah uyanınca içilen limon suyu sayesinde güne enerji dolu ve ferahlatıcı bir şekilde başlanabilir. Ayrıca ruh halini de iyileştirmede rol alır.

Su İhtiyacı


Vücut için gerekli olan su ihtiyacını çoğu kişi yerine getirmemektedir. Günde minimum içilmesi gereken su miktarı 6-8 bardaktır. Çoğu kişi bu ihtiyacı kahve, gazoz, alkol veya benzeri içecekler ile karşıladığını sanmaktadır. Ancak su ihtiyacı bu şekilde asla karşılanamaz. Özellik ile yaz aylarında gereken su miktarı daha fazladır ve limon suyu ile de bu ihtiyaca destek olunabilir.

Cildi Gençleştirir


Cildin erken yaşlanmasına serbest oksijen radikalleri neden olur ve limon da bu nedeni önleyebilir. Bu sayede ciltte leke oluşumunu engelleyebilir, ayrıca kırışıklıkları da azaltarak cildin elastik halini korumasına yardımcı olur.

İltihabı Azaltmaktadır


Özellik ile gut hastalığında eklemlerde ürik asit birikmekte ve ağrılı bir şekilde eklem iltihaplanmasına yol açmaktadır. Limon da eklemlerde birikmiş olan ürik asidin kaldırılmasını sağlar.

Kansere Karşı Koruyucudur


Antioksidanlar ile zengin olan limon cilt yaşlanmasını koruduğu gibi birçok kansere karşı da risk azaltıcı bir rol oynar. Kanser hücreleri asidik ortamları daha çok sever ve orada büyüyüp yayılır. Limon suyu da asidik ortamları nötralize eder ve bu sayede vücudu alkalize ederek kansere yakalanma riskini azaltabilir.

Limon Suyunun Diğer Faydaları


  • Kilo vermek için yardımcı olur.
  • Vücudu alkalize etmektedir.
  • Antibakteriyel ve antiviral etkilere sahiptir.
  • Balgam söktürür.
  • Ağız ve diş sağlığı için yararlıdır.
  • Beyin ve sinir sistemi için yararlıdır.
  • Kan şekerini dengeler ve kanı temizler.
  • Bebeklerde kemik gelişmesinde yardımcı olur.
  • Mide bulantısı ve araç tutmasına iyi gelmektedir.
  • Saç bakımında kullanılmaktadır.
  • Evleri temizlemek için de limon suyu kullanılabilir.

AYRICA BAKINIZ











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder