-->

Bu Blogda Ara

2017/08/16

Soğanı Böyle Tüketmek Zehirliyor

Soğan tüketmek, soğanın faydaları, soğan zehirler mi
Sağlık açısından oldukça yararlı olduğu bilinen soğan, neredeyse herkes tarafından tüketilmektedir. Kokusundan dolayı tüketmeyen kişiler için de büyük bir eksikliktir tabi.

Etkili doğal bir antibiyotik olarak; vitamin, demir ve birçok besin kaynağı da içermektedir. Özellik ile mide ve bağırsak enfeksiyonlarına karşı oldukça etkilidir. 

Fakat yapılan araştırmalara göre soğanı yanlış bir şekilde tüketmek ileri zamanda vücutta enfeksiyon riski oluşmasına neden oluyor. Hatta nedeni henüz bilinmeyen gıda zehirlenmesini de ortaya çıkarıyor. Her ne kadar sağlıklı bir besin olsa da yanlış tüketim sonucu ortaya böyle kompleksler çıkarabiliyor.

Bu Şekilde Soğan Tüketmeyin


Yapılan son araştırmalara göre soğanın şu şekilde bırakılmaması gerekiyor:

Çiğ bir şekilde doğranan soğan kilitli ya da kapalı poşetlerin  içerisine alınarak buzdolabına dahi konsa, sahip olduğu kokusu ile birlikte bakterileri de kendine çekiyor ve içerisine hapsediyor. Yani içerisinde bol miktarda bakteri barındıran bir besin haline dönüşüyor.

Gıda zehirlenmesinden ve enfeksiyon oluşum riskinden kaçınmak için soğanın kabukları soyulduğu gibi bekletilmeden en kısa zamanda tüketilmesi gerekiyor.

Dilimlenmiş soğanı 1 gece bekletip tüketmek bile mide asidini ve safra salgılarını arttırıyor. Bu durumda gıda zehirlenmesine yol açabiliyor, ayrıca herhangi bir geri dönüş söz konusu da olmuyor.

AYRICA BAKINIZ



 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder