-->

Bu Blogda Ara

2018/01/23

Diş Fırçalarken Yapılan Hatalar

diş fırçalarken yapılan hatalar
Kulaktan dolma bilgilerle veya yanlış örnekler ile çoğumuz diş fırçalama konusunda hatalar yapmaktayız. Dişlerin beyazlaması için yanlış yöntemlere başvurarak diş ve ağız sağlığımızı riske atarız. Bu yüzden telafi edilmesi çok güç sorunlar ortaya çıkar. Bunu engellemek ve sağlıklı bir şekilde diş fırçalamak için yapılması gerekenler çok kolaydır. Aşağıda kulaktan dolma bilgilerle bilinen yanlışlar ve doğru şekilde fırçalama bilgileri yer almaktadır. Herkese iyi okumalar !                                                                             






Sert Diş Fırçası Daha İyi Temizler

Sert diş fırçası değil, dişlerin iyi ve doğru şekilde fırçalanması daha iyi temizlemektedir. Genel olarak orta sertlikte olan diş fırçaları kullanılmalıdır. Sert veya çok sert fırçalar dişleri aşındırabilir.

Bastırarak Fırçalamak Daha İyi Temizler


Fırça çürüğü denilen aşınmalar, dişlerin bastırılarak fırçalanması ile ortaya çıkar. Mine tabakası aşınan dişlerde, altta bulunan sarı tabaka ortaya çıkar ve bu yüzden dişler beyaz değil daha da sarı görünmeye başlar. Bunun yanı sıra dişleri sert fırçalamak, diş etinin çekilmesine ve dişlerin hassasiyetine neden olur.

Karbonat ve Tuzla Diş Fırçalamak Beyazlatır


İri granüllü madde oldukları için karbonat ve tuz, diş mine tabakalarını aşındırır ve çizer. Bu yüzden diş, parlaklığını kaybeder ve yenip içilen besinler ile dişler daha kısa bir süre içerisinde doğal rengini kaybeder.

Beyazlatıcı Olan Diş Macunları Zarar Vermez


Diş beyazlatıcı olarak satılan macunlar gerçekte dişleri beyazlatmaz. Yoğun miktarda aşındırıcı madde bulunduran, sigara içenlere ve anti-tartar yönelik olan diş macunları uzun süreli kullanım sonucu diş minesine kalıcı bir şekilde hasar vermektedir.

Diş Fırçası ve Macun Islatılarak Fırçalanır


Diş macunu ve fırçası veya ikisinden biri ıslatılarak diş fırçalandığında temizleme özelliğini kaybetmektedir. Sertliğini kaybeden fırça, macunun hemen köpürmesine neden olur. Köpürmesi için gerekli olan sıvı miktarı zaten ağızda yer almaktadır.

Sağlıklı diş ve ağız sağlığı için, dişlerin sabah kahvaltıdan ve yatmadan önce düzenli ve doğru şekilde fırçalanması yeterlidir. Diş fırçalamak ortalama 2 dakika sürer. Dişlerin üst ve yan bölgelerini bastırmadan 20 defa ileri-geri ve sağ-sol şeklinde fırçalamak oldukça sağlıklıdır.


 



1 yorum: